събота, 7 март 2020 г.

Винен курс- Познаваме ли типичните Български сортове


ОТЛОЖЕН/ Винен курс: Познаваме ли типичните Български сортове?
с Асен от Vino Orenda Wine Shop

04.04 / събота/ 12:00 – 15:30ч

Приятели, поради разбираеми причини отлагаме провеждането на планирания курс за Българските сортове в магазина. Нова дата ще обявим допълнително. Може да се подготвите като следите мини сериите ни на тема БГ сортове във Facebook и Instagram, а скоро и безплатен мини онлайн курс по темата. Бъдете здрави!

От 2012 година ние във Vino Orenda безусловно подкрепяме малките, семейни, бутикови Български изби, създаващи истински и стойностни вина и вярваме в развитието им. Вече повече от 7 години ежедневно търсим, селектираме и адмирираме работата с типични Български сортове, показващи все по- добри резултати.

Искате ли да научите кои са най-добрите според нас вина от типични сортове, кои от сортовете са стари и кои от тях са създадени чрез кръстосване на лози, кои сортове са изключително редки и в кои винени региони се отглеждат? Станете част от курса ни на тема: Познаваме ли типичните Български сортове?

Ще започнем с кратко въведение за това как да дегустираме и избираме вино, като през целия курс ще опитаме 9 топ вина от нашата селекция, а накрая всеки курсист ще си тръгне с Удостоверение- грамота  „Посланик на Българските Сортове” разписана от нас.

ПРОГРАМА

Първа част начало 12:00ч:

I. Въведение в дегустирането на вино - разговор относно стъпките при дегустация, поднасяне и избор на вино  /ще дегустираме две бели вина от типични Български сортове/
II. Българските типични бели сортове -Дискусия /ще дегустираме две бели вина от Български сортове/

Кафе пауза – 13:30ч

Втора част начало 14:00:

III.Българските типични червени сортове -Дискусия /ще дегустираме едно розе и две червени вина от Български сортове/
IV.Редките Български, кръстосани и хибридни сортове -Дискусия / ще дегустираме две червени вина от Български сортове/

-Връчване на грамоти – всеки участник ще получи грамота от Vino Orenda – „Посланик на Българките сортове”

Цена 55лв / Продължителност 180 мин
Цената включва: 9 вина /дегустационна доза 30мл/ , вода, кафе, хляб с квас

Местата са строго ограничени, моля направете вашата резервация, като може да заплатите до 30.03. 2020 по банков път или на място във Vino Orenda Wine Shop
Подробности на:
0899 623 606
0899 157 112