неделя, 31 май 2020 г.

Познаваме ли типичните Български сортове/ с Асен от Vino Orenda Wine ShopОт 2012 година ние във Vino Orenda безусловно подкрепяме малките, семейни, бутикови Български изби, създаващи истински и стойностни вина и вярваме в развитието им. Вече близо 8 години ежедневно търсим, селектираме и адмирираме работата с типични Български сортове, показващи все по- добри резултати.
Искате ли да научите кои са най-добрите според нас вина от типични сортове, кои от сортовете са стари и кои от тях са създадени чрез кръстосване на лози, кои сортове са изключително редки и в кои винени региони се отглеждат? Станете част от курса ни на тема: Познаваме ли типичните Български сортове?
Ще започнем с кратко въведение основи на виното- за това как да дегустираме и избираме вино, като през целия курс ще опитаме 9 топ вина от нашата селекция, а накрая всеки курсист ще си тръгне с Удостоверение- грамота „Посланик на Българските Сортове” разписана от нас.


Кога: 20.06/ събота/

ПРОГРАМА
Първа част начало 12:00ч:
I. Въведение в дегустирането на вино - разговор относно стъпките при дегустация, поднасяне и избор на вино /ще дегустираме две бели вина от типични Български сортове/

II. Българските типични бели сортове -Дискусия /ще дегустираме две бели вина от Български сортове/

Кафе пауза – 13:30ч

Втора част начало 14:00:
III.Българските типични червени сортове -Дискусия /ще дегустираме едно розе и две червени вина от Български сортове/
IV.Редките Български, кръстосани и хибридни сортове -Дискусия / ще дегустираме две червени вина от Български сортове/

-Връчване на грамоти – всеки участник ще получи грамота от Vino Orenda – „Посланик на Българските сортове”

Цена 55лв /
Продължителност 180 мин
Цената включва: 9 вина /дегустационна доза 30мл/ , вода, кафе, хляб с квас
Местата са строго ограничени, моля направете вашата резервация, като може да заплатите до 15.06.2020 по банков път или на място във Vino Orenda
За повече информация:
asen.tsekov@vinoorenda.com
0889 623 606
0899 157 112