Събития

Във Vino Orenda можете да организирате ваш личен празник, корпоративно или друг тип събитие, представяне или просто събиране с приятели. Ние можем да приготвим за вас лек кетъринг и да ви помогнем с избора на вино за събитието. За повече информация обърнете се към нас.

* При нас може да получите консултация за изготвянето на винена листа за сватби и събития и да закупите на специални цени вино и други напитки. *
 
 Информационен  базар-представяне и барбекю 29.08.2015г.

/за родители и ученици на Англо- Американското училище/.

Представихме част от винената ни селекция извън магазина. Гостувахме на Англо- Американското училище по любезната покана на Мулти култи // Multi Kulti. Представихме вина на Винарска изба "Манастира"/ Wine cellar "Manastira", Ivo Varbanov Wines, Villa Melnik (Вила Мелник), Borovitza. Прекарахме деня в една чудесна българо-сръбско-непалска колаборация:)
Заедно с майсторити на Индийско-непалски ресторант Гуркха и Сръбски ресторант Котилото. 
23.08. 15 участвахме на традиционния фестивал София диша!
С любезната покана на Фреш Бар '' Fresh & Carry'' на ул. Шишман 23, представихме вино на чаша от Винарска изба "Манастира"/ Wine cellar "Manastira" и крафт бира ДИВО ПИВО.
 
  
Хляб и Вино във Vino Orenda 11.06.2015г.
Гостува ни  ФУРНА Квартална с чудесните си квасени хлябове. Имахте възможност да опитате и да закупите три вида хляб с квас на място. А ние ги съчетахме с вина от винарна на седмицата.
 
 
  Розова вечер във Vino Orenda 04.06.2015г.
 На която опитахме от около 10 вида розета реколта 2014! Събитието бе част от седмицата на розето при нас /01.06-06.06/, през която всички розови вина в магазина бяха с 10% отстъпка!


 


Базар на българската крафт бира 16.05.2015г.
  Посрещнахме лятото с базар на българската крафт бира! По време на базара представихме българските занаятчийски бири, които предлагаме в магазина. Имаше възможност да ги опитате и да се срещнете с някои от хората, които стоят зад тях. Нашите клиенти вече познават Диво Пиво, Бял Щърк, Гларус, Ах! Бирена работилница.Вино- клуб Розалия гостува на Vino Orenda 14,01.2015

Дегустация на едни от най- добрите български вина със сортовете Мавруд и Рубин.


Коледен базар 20 Декември 2014 във Vino Orenda


Точно преди Коледните празници във Vino Orenda се проведе страхотен Коледен Базар с много гости!

Всички клиенти имаха възможност да опитат домашно приготвени занаятчийски продукти и продукти от чисто производство:
- домашно приготвени сладка и ликьори на Lavanda Bed&Breakfast
- домашни соленки и сладки от лимец на Bakery Box
- истински тъмен шоколад на марката Tamoko
- сирене и колбаси от малки производители от BgBakalia
- малиново вино на Трастена
- българска крафт бира : Гларус, Бял Щърк

Галерия Sabai гостува на Vino Orenda

В три поредни сряди през декември ни гостува галерия Sabai с един екстравагантен проект- авторски бижута уникати, създадени от детайли на реализирани вече архитектурни проекти. Авторката Полина Димитрова представя серията бижута Zoom In, вдъхновени от детайли от сгради на едно от най- креативните студиа /имащо пръст и в дизайна на Vino Orenda Wine Shop/ Zoom Studio.
Всяка сряда им правеше компания различна винарна в съчетание с домашни соленки за вино от Bakery Box и ръчно изработени шоколадови трюфели Tamokо.
 

Vino Orenda- партньор на Free Sofia Tour

Като продължение на доброто ни партньорство с Free Sofia Tour, с радост предоставихме вино, селектирано от нас и бяхме част от партито по случай техния 4-ти рожден ден на 13.08.2014г.
 Вино и Танго

На 11.07.2014г. Vino Orenda беше партньор на още едно танго събитие в София- дни на Бандонеона в чест на 100 годишнината от рождението на великия аржентински бандонеонист Anibal Troilo. и отново се убедихме, че виното върви много добре с танго!
Музика, вино и шоколад
На 30.04.2014г. в къща- музей Панчо Владигеров в кв. Лозенец се проведе събитие севместно с Vino Orenda, съчетаващо класическа музика с качествено българско вино и ръчно изработен шоколад от шеф Ради Стамболов. Селекцията от представени вина включваше такива от изба Боровица, винарна Орбелус, винарна Братанови.

Бижутата на Zambhu гостуват на Vino Orenda

На 08.03.2014г. във Vino Orenda за всички жени имаше нещо специално. Съчетание на прекрасни български вина с представяне на ръчно изработени бижута от полускъпоценни камъни на марката Zambhu bijoux. Всяко бижу носи свое послание и е подходящо за определен човек- точно както е и при вината:)


14-ти Февруари във Vino OrendaHalloween във Vino Orenda- 31.10.2013г.
В деня на Хелауин в магазина опитахме малиново вино Трастена /малини и мерло/ и био шоколади с марката Хармоника.


Vino Orenda на София Диша
На 25.08 Vino Orenda участва в инициативата София Диша като партоньор на един от най- посещаваните щандове на Витошка- този на Social Sofia. Посетителите имаха удоволствието да опитат бели вина и розета, предоставени от винарни членове на БАНЛВ /Bratanov, Villa Melnik, Orbelus, Villa Yustina, Marash, Bourgozone, Eolis, Borovitsa, Kolarovo.../

Vino Orenda в градската градина
Нa 15.07 имахме удоволствието да се включим по покана на Асоциация Tango.bg в 336 часовия пърформанс проект на открито „ТАНГО СЕТИВА” в съвместна дегустация с Domaine Boyar.
Снимки от събитието може да разгледате тук:
Био вечер- Harmonica  гостува на Vino Orenda 09.05.2013г.

На 09.05 във Vino Orenda гостува марката за био храни Harmonica и бяха дегустирани био сирене, кашкавал, Гауда, шоколад и рачел от тиква съвместно с био вина от винарна Орбелус и Уникато органик на винарна Дамяница.
За гостите на представянето имахме и една специална изненада- домашна баница, приготвена изцяло от био продукти на марката.


Бакалия гостува на Vino Orenda 17.04.2013г.
На 17ти април съсместно със сайта bgbakalia.com организирахме първата дегустация- базар във Vino Orenda.
Основната идея на нашите гости е да върнат на българската трапеза традиционните български продукти от малки ферми и манастири, приготвени по стари рецепти, отличаващи се с уникален вкус. Продукти които се произвеждат в малки количества и в екологично чисти райони и не съдържат никакви изкуствени подобрители, оцветители и консерванти.
Нашите гости имаха възможност да опитат някои уникални български сирена, кашкавали и колбаси и да пробват някои от вината на винарна Шато Коларово, с. Коларово, общ.Харманли.Частни събирания
/ Снимки от представяне на туристическа агенция 4Travellers, парти на фирма JTI/

Представяне на новата визия на вината от изба Марян 20.03.2013г.

На 20.03 собствениците на винарна Марян- Светла и Илия Иванови бяха наши гости и ни разказаха лично каква история се крие зад новата визия на прекрасните си вина: „Совиньон Блан KERA TAMARA” ; „Шардоне КERA ТAMARA” ; “Розе Sense Of Tears” и “ Kюве QUEEN ELENA”.

Имахме възможност ексклузивно да дегустираме и Ivan Alexander, Grande Cuvée, 2011, което се очаква да излезе на пазара в края на месец април.

Снимки: от нашите приятели Еносиастите
Св. Валентин във Vino Orenda 14.02.2013

На празника на влюбените посетителите на магазина имаха възможност да опитат различни вина, да се възползват от промоциите и да се включат в мини фотосесия за двойки.
Получи се прекрасна вечер с хубаво вино и весели снимки от нашия фотограф Елица Лозанова!


Представяне и дегустиране на Вишновка Домашна 11.01.2013г.Ликьор Вишновка домашна” е традиционен български продукт, еквивалентен на най- качествените вишневи ликьори, известни по целия свят. Направена от органични вишни и без консерванти, “Вишновка домашна” разчита на плодова захар и алкохол да запазят нейните качества.

"Вишновка домашна е „живо“ питие, заредено с добра енергия. Направено от натурални продукти то „живее и променя вкуса си. За всяка бутилка Вишновка от 700  ml сe използват повече от 1 кг вишни. Плодовете се отглеждат в биоферма и идват със сертификат за качество и произход. Всички материали и съставки, необходими за производството на Вишновка домашна” идват от Пловдив, България. Бутилки, вишни, захар всички те са произведени в Пловдивски регион, за да се превърнат в първокласен продукт по стара семейна рецепта от 1901 г. 

Посрещане на българското младо вино- 17.11.2012г.

 На 15.11 светът посрещна новото Божоле. А два дена по- късно в магазин Vino Orenda посрещнахме българските млади вина Junior  на Катаржина и Bouquet Nouveau на Едоардо Милолио от българския сорт букет. Радваме се да съобщим на нашите клиенти, че в месеца на Божолето можем да се наслаждаваме и на българския му еквивалент.
Среща на Ротари Клуб София- представяне на винарна Братанов, Иво Върбанов и Еолис Естейт 07.11.2012г.

На 07.11.2012г. в магазин Vino Orenda се проведе ежеседмичната среща на клуб Ротари. Представители на винарна Братанов презентираха вина от район Сакар и гостите имаха удоволствието да дегустират някои от най- добрите вина на изби Братанов, Иво Върбанов и Еолис Естейт.


Представяне на пътеводителя "Винени маршрути" 25.10.2012г.
На 25.10 в магазина се състоя представянето на първия български пътеводител за винен туризъм "Винени маршрути" от авторите му от Vino Zona.
Пътеводителя представя 60 български винени изби.
Във "Винени маршрути" са включени тези български изби, които притежават подходящи условия за посрещане на посетители и имат позитивно отношение към винения туризъм.
Всяка от избите е представена с нейната история, има и кратка справочна информация, която ще бъде от полза при организиране на посещението.
За винените ентусиасти, които ще тръгнат по маршрутите, описани в пътеводителя има и едно малко предизвикателство- възможност да събират стикери от всяко от представените изби, а за този, който събере всички 60 стикера- разбира се го очаква и награда.


Откриване на магазина на 17.09.2012г.
На първия учебен ден, денят на София и Вяра, Надежда и Любов беше и откриването на VINO ORENDA- единственият магазин само за българско вино! С много гости и хубаво вино си пожелахме успешен старт. Освен добри приятели, ценители на качественото българско вино, присъстваха и журналисти- вече наши приятели- от различни медии и една приятна изненада- авторът на поредицата Старобългарски загадки- Николай Пенчев, в които намерихме вдъхновение за името на магазина.